آزمایش

آزمایش

آزمایش

ازمایش به پروسه ی برسی یک فرضیه اطلاق داده میشود . عموما یک آزمایش جهت اثبات درستی یک فرضیه یا نظریه مورد استفاده قرار می گیرد. آزمایش ها در علوم تجربی و پزشکی بسیار روتین هستند . همچنین در علوم اجتماعی نیز استفاده از آزمایش بسیار مرسوم است .

آزمایش در مفهوم کلی، بسیار وسیع است  و از آزمایش نیروی گرانش با رها کردن یک سیب در هوا تا آزمایش های مربوط به سرطان  خون را شامل می شود. عموما قبل از انجام یک آزمایش یک فرضیه در نظر گرفته می شود. و در طی ازمایش درستی آن فرضیه مورد سنجش و آزمون قرارمی گیرد.

آزمایش

آزمایشگاه :

به محلی که ازمایش در آنجا انجام می شود آزمایشگاه می گویند .آزمایشگاه ها انواع مختلفی دارند به عنوان مثال آزمایشگاه آب و خاک ، آزمایشگاه مواد غذایی و …  . یکی از مهم ترین انواع آزمایشگاه در دنیای امروز آزمایشگاه های تشخیص طبی محسوب می شوند .

انواع آزمایش ها :

آزمایش به انواع گوناگونی طبقه بندی می شود. به عنوان مثال:

آزمایشات پزشکی:

که از نمونه های مختلف مثل نمونه خون، ادرار، مدفوع و … نمونه برداری انجام می شود و بر روی آنها آزمایش انجام می شود.

ازمایش روان شناسی :

در این نوع ازمایش گروهی  از افراد مورد برسی قرار می گیرد.هدف از این نوع آزمایش تشخیص و یا تعیین رفتار در گونهای خاص مثل انسان ها است .

آزمایش زمین شناسی:

در این آزمایش محققین به بررسی روند تغییرات زمین می پردازند. به عنوان مثال سن سنگواره ها وکانی های گوناگونی را مشخش می کنند.

ازمایش هوا و فضا :

در این ازمایش هدف بررسی احتمالات گوناگون در پرتاب موشک ها و پرواز جت ها و هواپیماها است.

حال که با انواع آزمایشات مختلف آشنا شدیم قصد داریم تا اندکی در مورد آزمایش پزشکی صحبت کنیم.

آزمایش

آزمایش پزشکی

آزمایش های پزشکی عمدتا به 2 منظور انجام می شوند.

آزمایش پزشکی به منظور تحقیق و توسعه :

در این نوع از ازمایش ها دانشمندان به دنبال پیدا کردن راه ها و متدهای جدید درمانی هستند. و عموما بر روی حیوانات آزمایشگاهی کار می کنند . استفاده از موش و خوکچه ی هندی بسیار متداول است. در این ازمایش ها ،افراد بسیاری در سر تا سر دنیا برای سالیان زیادی برای اثبات تاثیر یک دارو بر روند درمان تلاش می کنند. این موضوع باعث شده است تا سیرپیشرفت بسیار سرعت گیرد .

آزمایش پزشکی به منظور تشخیص بیماری ها :

در علم پزشکی انواع و اقسام آزمایشات انجام میشود. تا بتوان انواع بیماری ها و اختلالات را تشخیس داد.حتی زمانی که شما یک معاینه ی ساده توسط پزشک می شوید. در واقع در حال انجام یک آزمایش هستید. به تور عمده فعالیت های تشخیصی در بخش درمان در دو حوزه متمرکز است.

مراکز تصویر برداری :

  1. رادیو گرافی
  2. ام آرآی mRI
  3. سی تی اسکن cts
  4. سونوگرافی
  5. پزشکی هسته ای

تمام این ازمایش ها، درک صحیحی از بیماری و اتفاقی که برای بیمار افتاده است به پزشک می دهد.

آزمایشگاه تشخیص طبی :

آزمایشگاه تشخیص طبی محلی برای انجام نمونه های دریافتی از بیماران است . نمونه هایی که وارد آزمایشگاه می شود شامل موارد زیر هستند: خون ، ادرار، مدفوع ، خلط ، نمونه های بافت ، نمونه های پوستی ، نمونه های قارچ ،ترشحات جنسی.

هر آزمایشگاه از بخش های مختلفی تشکیل شده است :

1) بخش بیوشیمی

2)  بخش خون شناسی

3) بخش میکروب شناسی

4) بخش هورمون شناسی

5) بخش پاتولوژی

6) بخش انگل شناسی

7) بخش قارچ شناسی

8) بخش ایمنولوژی

9) بانک خون

10) بخش سم شناسی

11) بخش ژنتیک

در این بخش ها آزمایش های مختلفی انجام می شود. برای انجام آزمایش های پزشکی معیارهای زیادی وجود دارد. یک ازمایش پزشکی باید از دقت  و صحت بالایی برخوردار باشد. خطا و اشتباه در یک ازمایش پزشکی گاهی به قیمت از دست رفتن جان یک بیمار تمام می شود.

انواع آزمایش

 طراحی یک ازمایش

برای طراحی یک آزمایش همیشه باید یک سری متغیر و یک سری ثابت داشته باشید .اگر می خواهید در انجام یک آزمایش موفق باشید همیشه باید آزمایش خود را کنترل نمایید . به عنوان مثال شما می خواهید اثر تسکین یک دارو بر روی درد مشخصی را بررسی کنید. برای این کار شما باید دو گروه از افراد داشته باشید افرادی که سالم هستند و افرادی که دارای درد هستند. پس از آن با مصرف دارو در هر دو گروه می توانید به بررسی ها بیشتر بپردازید.

 پیشرفته ترین آزمایش دنیا:

پیشرفته ترین آزمایش در جهان حاضر آزمایش هایی است که روی غنی سازی مواد رادیو اکتیو انجام شده است . این آزمایش ها به قدری پیشرفته و تخصصی و در عین حال خطرناک هستند که خطا در آن باعث فاجعه های خیلی بزرگ می شود .

آزمایش پزشکی:

بیشترین نوع آزمایشی که بطور عمده در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرد آزمایشهای پزشکی است.این اعمال به منظور تشخیص ناهنجاری یا مشکلات مربوط به سلامتی انجام می شود.

عموما افراد در کشور ما زمانی آزمایش می دهند که با مشکلی مواجه شده باشند.به عنوان مثال دچار درد در ناحیه قلب و لاغری ، چاقی ، ضعف و بی حالی شده باشند. در این مواقع انجام ازمایش امری ضروری است اما فراموش نکنید که چکاپ های سالیانه بسیار بسیار در جلوگیری از بروز بیماری ها کمک کننده هستند.در تمام دنیا افراد بطور سالیانه چکاپ های دوره ای انجام میدهند.

چکاپ پزشکی:

توصیه ما به شما این است که بصورت سالیانه به یک پزشک مراجعه نمایید و یک چکاپ کامل انجام دهید. بخشی از این چکاپ آزمایشاتی است که احنتمالا پزشک برای شما تجویز میکند.بخشی دیگر مربوط به بینایی و شنوایی و دیگر موارد مثل فشارخون و تپش قلب می شود.

خیلی از افراد تصور میکنند که چکاپ تنها مختص سنین 50 به بالا است. این موضوع و برداشت کاملا ناصحیح است. چکاپ های پزشکی از سنین پایین یا بهتر است بگوییم ازقبل از تولد آغاز می شود و تا پایان عمر باید بصورت مستمر انجام شود.

فایده ی چکاپ چیست؟

گاهی اوقات یک فشار خون خفیف یا قند خون علائمی ندارد . واین مشکلات کوچک بدون اینکه خود شخص متوجه بشود به مرور زمان باعث فساد یا نقص عملکردی یک ارگان می شود.به عنوان مثال باعث از کارافتادگی کلیه ها یا دیگر اندام ها می شود.و شخص زمانی پی به این موضوع میبرد که کاندید اهدا عضو شده و باید عمل پیوند کلیه انجام دهد.

جنبش چکاپ شو:

شما می توانید همین حالا به جنبش چکاپ شو بپیوندید و با شرکت در این جنبش بزرگ گامی جهت حفظ سلامتی خودتون بردارید. فقط کافیه از طریق شماره تماس ها و یا لینک تماس بگیرید . کارشناس آزمایشگاه مجرب به محل شما میاد و نمونه هاتونو میگیره و میبره آزمایشگاه و جوابشو هم براتون میارن.

جهت آشنایی با بهترین آزمایشگاه های تهران کلیک نمایید.

جهت آشنایی با بهترین آزمایشگاه های مشهد کلیک نمایید.

13 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *