آزمایش کرونا

آزمایش کرونا

آزمایش کرونا

دوست من سلام امیدوارم حالت عالی باشه و انشالله هیچ خانواده ای درگیر کرونا و آزمایش کرونا  نباشه. خیلی ازتون تشکر میکنم که قرنطینه رو رعایت میکنید و از خونه خارج نمیشید. اگر حوصله ی خوندن این مطلب رو نداری میتونی همین الان صفحه ی اینستاگرام مصطفی بهمدی رو دنبال کنی و این مطالب رو بصورت کلیپ های تصویر و ضبط شده توسط آقای مصطفی بهمدی ببینی.

تو این مطلب قراره چند کلمه ای در مورد کرونا و آزمایش کرونا صحبت کنیم. وقتی میگن آزمایش کرونا همه تصور میکنند که ما آزمایشی داریم که کاملا نشون میده . و اگه کسی مبتلا باشه خیلی دقیق نشون میده و حرف آخر رو میزنه. ولی موضوع به این شکل نیست و وقتی میگن آزمایش کرونا این آزمایشات در چند سطح طبقه بندی میشه و باید ببینید منظور از آزمایش چیه.

خب تو این مطلب با زبون خیلی ساده بهتون میگم که ما چند نوع آزمایش کرونا داریم و هر آزمایش کرونا چه ویژگی هایی داره. البته در تشخیص کرونا از روش سی تی اسکن CT scan  هم استفاده میشه که خب یک روش تصویربرداری محسوب میشه و آزمایش نیست.

آزمایش کرونا

آزمایش اختصاصی کرونا

آزمایشی تحت عنوان آزمایش اختصاصی برای کرونا وجود داره که اگر این آزمایش مثبت بشه قطعا فرد مبتلا است. ما به این آزمایش میگیم PCR . در آزمایش PCR ژن ویروس تشخیص داده میشه . پس وقتی این آزمایش مثبت میشه یعنی قطعا فرد مبتلا است و ویروس در بدنش حضور داره. در حال حاضر برای انجام این آزمایش محدودیت هایی وجود داره و در هر مرکز استان یک یا چند آزمایشگاه مجاز به انجام اون هستند. فلذا نمیشه این تست رو برای همه انجام داد. بیشتر این تست رو برای بیماران بستری در بیمارستان انجام میدن. نمونه ای که مورد استفاده است برای این آزمایش نمونه ی ترشحات نازوفارنکس است که از ناحیه بینی و حلق جمع آوری میشه.

خب حالا سوال اینه که آیا امکان داره فردی به کرونا مبتلا باشه و تست کرونای اختصاصی منفی باشه؟

جواب خیر است تنها در چند صورت این امکان وجود داره. اول اینکه نمونه بصورت صحیح تهیه نشده باشه . دوم اینکه شرایط انتقالش بصورت صحیح رعایت نشده باشد. گذشته از آن اگر جواب این آزمایش منفی بشه به معنای منفی بودن قطعی نیست . رفرنس ها میگن که باید سه بار تکرار بشه آزمایش تا بصورت قطعی بتوان گفت آزمایش منفی است.

اگر فردی مشکوک باشه و یک یا چندتا از علائم کرونا را داشته باشه باید چیکار کنه؟

اگر فردی مشکوک باشه و احتمال بده که مبتلا شده باید به یک درمانگاه سطح دو مراجعه کنه. وزارت بهداشت اومد و مراکز درمانی خودش رو به دو دسته تقسیم کرد سطح یک و دو . مراکز سطح یک مراکزبستری بزرگ مثل بیمارستان ها محسوب میشن. این مراکز برای بیماران واقعی و کسانی است که به احتمال قریب به یقین مثبت هستند. سعی کنید از مراجعه به این مراکز خودداری کنید چون خود این مراکز احتمال آلودگی را افزایش میدهند.

مراکز سطح دو عمدتا مراکز درمانگاهی هستند که برای مراجعه افرادی که ریسک ابتلا پایینی دارند در نظر گرفته شده است.

پس در صورتی که علائم کرونا را داشتید به یک مرکز سطح دو مراجعه کنید. برای اینکه بدونید مراکز سطح دو در شهر خودتون کجاست میتونید از طریق اینترنت سرچ کنید و لیست مراکز شهر خودتون رو پیدا کنید. بعد از مراجعه به این مراکز ابتدای امر پزشک شما رو معاینه میکنه و در صورتی که علائم مشابه داشته باشید شما رو به آزمایشگاه ارجاع میده.

ویروس کرونا

آزمایش غیر اختصاصی کرونا

آزمایشی که پزشک برای شما بصورت سرپایی درخواست میده همون آزمایش غیر اختصاصی کرونا است. آزمایش غیر اختصاصی کرونا شامل چند تست روتین آزمایشگاهی است.

نکته ای که خیلی باید بهش دقت کنید اینه که این آزمایش کرونا اختصاصی نیست و اگر این آزمایش مثبت باشه مفهومش این نیست که شما مبتلا هستید. با یه مثال میگم این موضوعو تا متوجه بشید. ما ممکنه به علت آلوده شدن به هزار نوع ویروس مختلف سرفه کنیم و سرفه کردن به مفهوم داشتن کرونا نیست. این نوع آزمایش کرونا هم غربالی یا غیر اختصاصی است. یعنی ممکنه در صدها نوع بیماری مختلف مثبت باشند.

چه آزمایشاتی بصورت غربالی برای تشخیص کرونا کاربرد دارد؟

بطور عمده سه آزمایش برای غربالگری بیماران انجام میشه .

اول تست CBC در این آزمایش بارزترین اندکس افزایش گلبول های سفید است. برای آشنایی با آزمایش CBC  میتونید روی لینک کلیک کنید.

آزمایش دوم تست CRP است که عموما یک آزمایش عمومی محسوب میشهو در صورت ابتلا به کرونا مثبت میشه.

آزمایش سوم تست ESR  یا سدیمان است که در صورت ابتلا به کرونا افزایش می یابد.

باز هم تاکید میکنم که این آزمایشات برای تشخیص کرونا اختصاصی نیست و اگه مثبت بشه قطعا به معنای ابتلا به کرونا نیست.

آزمایش کرونا

 تصویربرداری سی تی اسکن CT scan برای تشخیص کرونا

از روش تصویر بررداری سی تی اسکن هم برای تشخیص کرونا استفاده می شود.این روش معایب نیز دارد. به عنوان مثال مقدار اشعه ای که بیمار در یک سی تی اسکن دریافت می کند بسیار بالاتر از گرافی یا همان عکس رادیولوژی معمولی است. ولی با این وجود این نوع تست بسیار کارامد است.  از انجایی که در عرض 30 دقیقه جوابدهی داده می شود برای پزشکان بسیار ارزشمند است . این روش هم در تشخیص بیماران مبتلا به کرونا بسیار دقیق است.

برای دیدن مطالب بیشتر در مورد کرونا میتونید صفحه ی اختصاصی مصطفی بهمدی دراینستاگرام و یا تلگرام را دنبال کنید.

امیدوارم این روزای بد به زودی تموم بشه و همه چی به روال عادی خودش برگرده.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *